Ersättning

Tror Nour och jag ska gå över till ersättning/tillägg och bara amma på morgonen. Efter sex månader med nästan bara amning så får jag godkänt från BVC att sluta iaf... Märker så tydligt att hon får ont i magen av min mjölk eller rättare sagt de jag äter, saker jag inte borde äta. Har ingen lust att ta reda på vad just Nours mage är känslig för, men det de brukar vara känsliga för är komjölk, lök, kolsyra, läsk alltså sånt jag gillar. På dagen är det alltid lugnt för Nour, märker inte om hon har ont i magen. Men när hon ska sova... Och hon sover så mycket bättre utan min ont i magen mjölk... Annars om det varit extra dålig mjölk vaknar hon mest hela tiden. Jobbigt både för Nour och mamman! Men så himla töntig man är, när man ska sluta amma så vill man inte , haha! Jag som tyckt det varit mest jobbigt de senaste månaderna! Man är ju för rolig.


Köttbullar!

Idag har jag och Nour varit på Ikano med Linda och Keily. Gick super förutom en hunger och tröttattack. Lilla fisen Nour säger inte till fören det är förjävligt och skriker som en galning då. Men sen fick hon lite mat och somnade som en stock.

Nu ikväll har jag och Tommy städat iordning köket för imorgon ska vi göra köttbullar till hela tjocka släkten. Näe kanske inte men vi tänkte ta med oss det till min mamma som vi ska till på julafton. Sen hade vi tänkt att åka ner till Vimmerby vid fyra tiden och sen hem till mamma igen vid sju så Nour får sova i tiden. Jag vet inte än var vi ska, om vi ska till Tommys föräldrar eller syster. Det märks väl även om jag helst vill veta allt innan. Färdigplanerat och klart! Gillar att planera och vi har lite planer för nyår med. Jag vill laga trerätters och dricka massa gott. Så vi har bjudit upp Tommys syskon till linkan. Hoppas som fan att de kommer men tydligen är det svårt att bestämma dig... Än så länge har vi tänkt på räkcocktail till förrätt och kanske fylld fläskfilé med ungsrostade potatis, pasternacka, morot och polkabetor till huvudrätt. Till efterrätt är jag sugen på att göra pannacotta eller vaniljmousse med jordgubbssås. Bål ska vi såklart ha med, och champagne till räkcocktailen.

Nja får väl se om det blir som jag vill. Är ju bara så sugen på att hitta på något. Och med en liten bebis är det alltid bäst att vara hemma så hon får somna i sin egen säng. Slippa väcka henne flera gånger om vi ska åka hem mitt i natten.


Vällingtime

Igårkväll fick Nour välling för första gången. Gjorde iordning 200 ml och de blev bara en liten slurk kvar! Likadant nu på morgonen. Så välling gillar hon:)

Känner att jag har nån sjukdom pågång men förhoppningsvis så försvinner det om jag sover en massa och vilar. Känner mig redan bättre efter en natts sömn. Skulle bara önska nissen sov hela natten. Lat och trött som man är tar man upp henne och lägger henne i sängen fastän hon inte är speciellt hungrig, tror att hon skulle kunna sova hela natten utan snutt. Fast de får vi ta när Tommy och jag kan hjälpas åt och stoppa in napp, vagga, sjunga eller vad som krävs för att hon ska somna om.

Igår fick vi hem spjälskyddet med, blev jättefint! Snörena var dock inte riktigt anpassade för just vår spjälsäng men de gick ändå. Så nu har fisen mysigt i sängen. Bara det fina påslakansetet från Hemtex jag hoppas hon får i julklapp! :) Annars får jag köpa det i mellandagarna.

Vill gärna börja göra iordning Nouris rum. Har ju inte direkt pengarna men någon gång i framtiden så kanske det blir som jag tänkt. Vill att rummet ska gå i lila och gröna nyanser. På golvet vill jag ha en heltäckningsmatta, blir ju en heldel sittande på golvet... Ikea har en köksmöbel för barn och även en snickarmöbel som skulle passa bra. Och sen att ha leksaker i en Expedit hylla från Ikea med tyglådor i lila och grönt från Åhléns. På väggen skulle någon hylla med glasdörrar hänga med Nouris "finsaker". Ni ser kanske hur mycket fritid jag har att fundera ut hur jag vill ha det hemma... Haha. Nångång kanske det blir som jag önskar.


Öppna förskolan

Måndag igen! Känner mig lite hängig, hoppas verkligen att jag inte blir sjuk. Hatar att va sjuk. Det är dessutom inte roligt att ta hand om en liten Nour då. Jag får vila ikväll när Tommy kommit hem, tror han får laga mat med. Ska försöka sätta på en diskmaskin och plocka undan lite så han får plats.

Idag är det öppna förskolan med, så just nu sover Nour middag. Efter det ska vi hämta ett paket, har äntligen beställt hem ett spjälskydd till Nouris säng. Hoppas det passar och är fint!


Julbord

Idag bjöd mamma oss plus bror och hans tjej på julbord på Fredensborg herrgård. Gott och väldigt fint ställe. Förra året var vi alla på julbord på Liseberg. Hade ju en hemlis i magen då. Fuskade gjorde jag med, åt rökt lax. Ska egentligen inte göra det när man är med barn men det blev en bit iaf.

Båda mina älskling sover. Nour har varit hos Tommys mamma och brorsor idag. Som vanligt jättesnäll.

Nour är världens bästa bebis. Min älskade lilla fisunge! Duktig som få!


Lunchtupplur

Nissen vakna tidigt som vanligt... Brukar få gå upp vid åtta då jag inte orkar ligga och höra på pruttljuden hon gör med munnen. Sen brukar hon alltid ligga och peta mig i ryggen eller där hon kommer åt. Så när vi går upp brukar hon få titta på barnprogram och jag vila/halvsova i soffan. Sen är det dags för lite gröt/ersättning. Nu mitt på dagen har hon fått en smakis med, nötkött och sötpotatis. Riktigt mumsig tycker Nour! Efter lite ersättning var hon rätt trött så la henne i hennes sän med nappen och hon somna på några sekunder, hörde inte ett ljud därifrån. Haha min lilla sötis:)

I helgen bjuder mamma på julbord på ett ställe utanför Vimmerby. Nissen ska vara hos hennes farmor så länge. Hoppas att det går bra. Men fisen är ju så snäll!

Har inte gjort ett skit den här veckan känns det som. Jag blir så lat på dagarna. Man märker dock att Nour mår bäst av att inte göra för mycket om dagarna. Har blivit lättare att somna på kvällarna nu. Men nästa vecka ska vi gå på babysim iaf. Får ta pengarna Nour fick i namngivningspresent, det ju mening att de är hennes så babysim passar ju perfa. Sen sparar jag 50 kr varje månad till henne, så hon kan ta körkort vid 18. Och hennes mormor sparar till henne varje månad med. Vilken tur min fis har:)

Julklapp

Det här påslakansetet från Hemtex önskar sig Nour. Hur fint är det inte?!


Bästa bebisen<3

Har tänkt på hur Tommy och jag skulle gjort om vi inte fått så mycket saker till Nour som vi fått. När jag tänker efter är det inte så mycket som vi själva behövt köpa. Av min mamma har vi fått spjälsäng, sängkläder, kläder, filtar, babykorg, babyskydd, hon har också fixat skötbord och 2 st matstolar av en av hennes vänner. Min bror med tjej i Stockholm har vi fått massa fina och bra grejer. Babygym, gåstol, badbalja, musikmobil och lekmatta. Min pappa betala halva vagnen, madrassen till sängen och sen har jag fått pengar till andra grejer som kan va bra att ha. Av Charlie, Nouris kusse har hon fått låna massa kläder, overaller, babysitter, hoppgunga, bärpåse. Och sen av Tommys äldsta syrra en jättefin hemmastickad filt och sen av andra syrran lånade vi en babybjörn i somras och så lite stickade strumpor och kofta från Tommys mamma. Och sen såklart lite leksaker och kläder från mina kompisar.

Det är sjukt hur mycket grejer man behöver när man skaffar barn! Har säkert glömt räkna upp massa grejer! Och vi som knappast va rika. Jag på studielån och Tommy arbetslös. Man var verkligen orolig om det skulle fixa sig. Men det gjorde det ju! Det har Tommy och jag att tacka de som vi fått/fått låna babysaker av. Lilla Nour var önskad men knappast planerad. Men att få Nour är det bästa som hänt och jag vill inte ändra på något.

Hon är min lilla solstråle:) Ligger här bredvid och fångad fötter:)


Duktiga Nour

Har precis klippt av Tommy lite hår. Jag är knappast någon frisör men det blev ganska bra ändå. Nour somna så jätteduktigt ikväll med! Hörde ut till vardagsrummet (sovrummet ligger vägg i vägg) hur hon greja där inne men sen blev det tyst, var nyss inne och tittade till henne. Måste säga att hennes sovstil är minst sagt speciell! Typ halvt på sidan och sen bak med huvudet så mycket det bara går. Ser ut att vara rätt obekvämt! Är hur skönt som helst att hon är så duktig på att somna igen, det var ju ett sen nu.

Imorrn ska Nour och jag ner på stan för att luncha med Linnéa. Även om jag inte har så mycket pengar vill man ju unna sig lite nångång, är rätt trist att bara vara hemma. Ska lämna in skitPhonen också. Hoppas skiten går på garantin bara och att dom fixar en grej man sätter microsim-kortet i så jag kan ha någon gammal telefon vi har hemma sålänge. Utan telefon klarar man sig inte!

Önskar att vi kunde fixa iordning vårt vardagsrum. Vill ha en soffa med schäslong, en stor matta, ett soffbord och en tv-bänk. Vill även måla ena väggen med alla fönster i någon mörklila nyans. Hatar verkligen vitt. Visst kan det vara snyggt ibland men det är så kallt, trist och opersonligt! Är så mycket vitt iallafall, alla dörrar, lister och tak ju. Räcker gott och väl för mig. Har alltid varit en vit-hatare. Önskar verkligen att man hade pengar så man kunde ha det som man ville hemma. Då trivs man så mycket bättre. Och så skulle det va kul att bjuda hem lite folk ibland.

Tisdag

Igår va Nour och jag på öppna förskolan en sväng på babysång och babycafé. Jag tycker det är rätt mycket tur att barnen inte fattar än att jag sjunger så falskt de bara går. Fast jag är knappt ensam. Ni kan ju tänka hur "Vem kan segla" låter... Den sången är föresten Nour favorit, men det är nog för lakanet man "seglar" med över bebisarnas huvud. Nour stärker upp armarna och smilar :)
Vid läggdags brukar hon få lite gröt/ersättning i flaska och sen få amma så mycket hon vill ha. Sjunger lite för henne med. Då brukar hon somna till och sen när jag går vaknar hon till såklart igen och jag lägger henne i hennes säng. Efter det när hon börjar skrika brukar Tommy gå in och stoppa in nappen och vagga lite.Ibland får han gå in flera gånger men igår behövde han inte gå in en enda gång! Och hon var väldigt vaken när jag gick ut. Min duktiga bebis :) Hoppas hon fortsätter med det, skulle vara skönt!

Eftersom Nouris inte gått upp speciellt mycket i vikt förra gången vi var på BVC har vi kört stenhårt med maten. Hon har inte varit så mycket matvrak någongång och så var hon sjuk så antgligen berodde det på det. Dagtid är det mat var tredje/fjärde timme. Hon har inte gillat gröt så därför har jag haft det i ersättningen så hon vänjer sig vid smaken så det får hon morgon och kväll. Sen blir det en smakis på cirka två matskedar två gånger om dagen. Var lat och köpte en köttfärssås och spagettiburk sist vi handla och det verkar hon tycka är okej. Tar ju ett tag innan de förstår hur man äter, hur man sväljer. Men det går lite bättre för varje dag.

Nu ska hon få mat och sova en stund, eller det verka som hon slumra till i soffan nu. Fisen har ju varit vaken sedan sextiden så hon är väl trött nu!

Fredag!

De två sista nätterna har Nouris sovit jättebra, vaknat två gånger. En vid halv två- halv tre och sen vid sextiden. Nu ligger hon i soffan efter sin tupplur. Ena strumpan har hon tagit av sig, haha. Den dumma hostan som hon fick efter förkylningen verkar inte ge sig och värst är det på natten:(

Imorgon ska jag på fest och lämna Nour hos pappan. Hoppas det går bra och att hon är snäll. Förhoppningsvis kommer Tompas bror upp och leker lite med dom när jag är borta. Jag har inte riktigt bestämt om jag ska med ut än.

Bebisen kallar på mig...


RSS 2.0