Måndagskväll

Idag har Nour och jag varit på Myran på babycafe med babysång. Som vanligt gillade hon det denna gång med. Sen var det dags för vaccinationen. Det gick bra, lite mer ledsen än förra gången då hon knappt märkte något:)

Kände mig som en urusel mamma också för att hon bara hade gått upp till 7570 från 7400 som hon vägde för en månad sen. Så när vi kom hem fixa jag ordning ett matschema så man har lite bättre koll. Tänkte ha ett mål ersättning om dagen på kvällen. Ikväll åt hon nästan upp 200 ml, så det var jättebra! Sen kör vi gröt på morgonen och en smakis mitt på dagen.

Nour och jag har badat lite ikväll med. Gick in för att få bort all skorv hon hade på huvudet. Fick bort allt, Nour va inte jätteglad i slutet. Men jag har verkligen fått en tålig, lugn och glad liten bebis! Sen satt hon helt själv en bra stund, min duktiga tjej!!! <3


5 månader

Grattis min älskling som blir 5 månader idag! Tiden går så sjukt fort!


Nej

Blir inte alls att börja skolan till vårterminen för mig. Pappan vill inte och vågar inte säga till sina chefer att han ska vara föräldraledig.

Tänk om jag vill göra något annat än att vara hemma? Nej det vill jag såklart inte, skulle nog passa bra som hemmafru. Jag vill ju absolut inte bli klar med min utbildning.

Nej men man känner sig inte speciellt glad. Fy fan va dålig morsa jag låter som nu men det skiter jag i. Tydligen är mamma det enda jag ska va här i livet.


Plugga?

Jag vill börja plugga igen till vårterminen. Det är skönt att vara hemma med Nouris och det är kul och se hur hon utvecklas. Fast jag behöver också utvecklas lite. Jag tror jag kommer tycka att det är svårt att komma tillbaka till plugget om jag väntar till höstterminen. Kommer bli helt asocial och glömma allt vi gjort på utbildningen hittills.

Har man bara bestämt sig så tror jag att vi fixar det ekonomiskt. Men Tommy tror inte det. Han tjatade mycket i början om att vara hemma men nu verkar han inte vilja det. Nour tror jag kommer må bäst om vi delar på ledigheten. Min pappa var hemma ett halvår med mig, strongt gjort på 80-talet! Men nu är det faktiskt 2012 snart och det är självklart att pappan ska va hemma. Han blir inte duktiga pappan då, utan det är lika självklart som att mamman ska va ledig med barnet. Om vi delar kommer vi också få jämställdhetsbonus, men först 2013. Vilket är surt, de pengarna behöver man direkt ju. Om jag pluggar får jag cirka 9100 kr, 4000 mer än jag får nu.

Klart att de kommer bli snålt, MEN har man bestämt sig fungerar allt!

Kommer säkert ångra att jag inte va hemma längre om jag väl börjar skolan igen. Tycker bara att saker och ting här i världen ska vara jämställt och pappan bör vara hemma lika mycket. Bara för att jag är mamma betyder det inte att jag är en dålig mamma om jag vill börja plugga igen!

Sötisen Nour!!!


Duktiga sovis!

Pappan försöker natta Nour ikväll. Han har tyvärr inte så mycket tålamod bara. Men vi får hoppas att han inte ger upp. Hon kanske är lite övertrött, tiden gick så fort ikväll så jag märkte knappt att klockan var åtta redan. Vi har varit och handlat lite för nästa vecka. Vi har ju inte så mycket pengar så vi försöker snåla lite och veckohandla så man inte handlar på sig massa skit.

På dan var jag och Nour nere på stan en sväng och även att jag hade bestämmt mig för att inte köpa något fick jag hem ett par raggsockar och en jättesöt bib(dregelscarves) för 72 kr. Så nu får jag verkligen inte köpa något mer. Har beställt hem några julklappar till Nours kusiner, hoppas på att dom kommer snart, vill gärna se hur de ser ut! På måndag är det dags för 5-månaders kontrollen! Min bebis börjar bli stor, ska bli spännade och se hur mycket hon väger och hur lång hon är nu.

Vi har börjat sätta henne i gåstolen lite och hon når nästan ner med hela foten i golvet, någon cm kvar bara. Försöker göra olika saker på dagarna. Ligga på mage, ligga på rygg, sitta i babysittern och stå i gåstolen. Nour är väldigt stark i ryggen och armarna. Riktiga armhävningar gör hon. Så det är hon jätteduktig på, bättre än de flesta andra på öppna förskolan dock pratar hon inte lika mycket än de. Men det blir väl så, de fokuserar på en sak och utvecklas mer på det. Måste verkligen vara jobbigt att vara så liten. Man har sååå mycket att lära sig och allt är nytt. Skulle vara kul att veta vad som försigår i deras hjärnor och vad de tänker.

Hör och häpna! Nour vakna för att äta mat vid halv sex imorse. Jag la henne vid halv åtta tiden igår och sen vakna hon till när jag gick och la mig men då tyckte jag inte det var dags för mat så då gunga jag henne lite och gav henne nappen och sen sov hon till halv sex. Jag vakna dock jättemånga gånger och titta på klockan. Kändes sjukt konstigt att inte en skrikig bebis väckte mig och jag börja undra om hon var död! Hoppas det håller i sig och att hon sover så bra inatt med!

Pengar

Vilken rolig månad det här kommer bli. Usch, typiskt att ha massa räkningar just nu när man ska köpa julklappar. Man vill ju också göra någonting i veckorna när Nour och jag är hemma. Så det blir nog inget babysim. Känns surt men kostar 120 kr och så badar man knappa halvtimmen. Ganska dyrt!

Tänk om man hade lite mer pengar. Vi vill ju gärna åka någonstans Tommy och jag, men det verkar få bli i ett annat liv. Jag måste bestämma mig snart om jag vill komma tillbaka till ssk-utb. till våren.


Sova...



Min lilla söting sover i sovrummet. Tommy ligger och snarkar i soffan, som vanligt... Han är rätt bra på att somna framför tv'n den där Tompa. Jag tror jag ska läsa ut min bok innan jag tvingar Tommy gå och lägga sig i sängen med mig.

Lilla Nour har fått sitt torsdagsbad ikväll med. Försökte få pappan att ge henne lite babymassage men han verka inte så intresserad av det. Imorgon ska Nour och jag ner på stan och träffa Linda och Keily. Och i helgen tror jag vi stannar här i stan. Adventsmarknaden i Gamla Linköping hade vi tänkt gå på.

Nu sover katten också, kul att va den enda som är vaken när klockan bara är kvart över nio. Hoppas Tommy är mer pigg i helgen!

Matdags

Har precis matat lilla Nour med sötpotatispure. Det går ganska bra med maten det är bara katten som stjäl hennes uppmärkasamhet ibland. Katten tycker hon är riktigt rolig att studera. Nour och jag tvättar lite idag med. Fast det gillar hon inte speciellt mycket. Ligger bara och skriker när jag hänger tvätten så grannarna tror väl att jag vanvårdar mitt barn. Men tvätta måste man ju göra någongång ibland iaf. Måste nog gå bort till tvättstugan snart för att hänga det sista. I natt sov fisen faktiskt rätt så bra. Hon somnade vid halv åtta redan! sedan vakna hon till vid tolv och du gunga jag henne lite och gav henne nappen och hon somna om. Sen va det matdags vid två och sedan vid sextiden. Sömnen för mig har varit mycket bättre också och jag lyckas oftast somna. Skönt eftersom jag varit så sjukt trött. Hela förra veckan sov jag knappt något alls vilket gjorde att jag var lite mer lättretad och sur än vanligt. Fast det tycker jag att man kan få vara ibland om man är småbarnförälder. Inte lätt att alltid vara glad hela tiden. Ibland har man dålga dagar och ibland dåliga veckor. Men vi kommer igen! När vi fått sova lite, äta lite och fått lite egentid. Vi är ju trots allt vanliga människor vi med. Inga supermänniskor här inte.

Juletider

Inte långt kvar till jul nu! Snart inne i december. Förra året såg jag hela julkalendern och det planerar jag även att göra i år. Julpynt är jag dock inte så mycket för och det här året behövs det inte. Men nästa år då får vi allt pynta lite för då har Nour hunnit bli 1,5 år!

Tänker på julafton förra året. Då låg lilla Nour i min mage och hade det bra. Inte många visste att Tommy och jag skulle bli tre då. Kommer inte ihåg om jag hade berättat för min mamma. Pappa hade jag iaf inte sagt det till. Gud vad svårt det var att säga det till honom. Jag visste ju att han inte skulle skälla ut mig, men jag visste att han skulle sucka lite för det. Han tycker nog att jag aldrig gjort det han sagt. "Du gör ju ändå som du vill" och ja det har han rätt i!

Det mest komiska var när Tommy skulle berätta för sin mamma och pappa att vi skulle bli föräldrar. De dröjde ju ett tag eftersom Tommy också tyckte det var lite krångligt att säga det precis som jag och när han väl berätta det visste vi båda att de redan visste. Det hade tisslats lite såklart. Det var roligt att se två människor bli "förvånade" på låtsats. Men Tommy sa det innan jag sa det till min pappa så det tyckte jag var duktigt!

Vi har ännu inte bestämda planer inför jul. Vi har ju fler ställen att åka till. Mina båda föräldrar som bor på olika ställen och sen Tommys föräldrar. Skönt att de inte är skilda som mina. Nog ställen att fara runt på en då med en liten fis! Nour har nästan hunnit bli halvåret (28 dec)!!! Stora Nour:) Tror inte Tommy pratat så mycket med hans familj än om jul. Vi måste även planera in så vi hinner se min bror med tjej och barn hemma hos mamma. Nouris favoritkusin! Charlie gillar Nour starkt! Nooooor nooooor bäääbis! säger han:) Bror och tjej har ju också fler ställen att besöka.

Jag och Tommy ska göra köttbullar har jag tänkt precis som förra julen. Förra julen gjorde vi även en skinka men i år hade jag tänkt att göra ett recept på kycklingvingar med saffran och chili. Hittade det i tidningen Buffé. Behöver nog testa det innan jul så vi vet att det är gott. Sen ska jag göra en chesecake. Gillar ju inte julbord speciellt mycket. Har aldrig fattat grejen med det. De finns några goda grejer men det är inte så att jag går och längtar.

Kanske bästa att försöka sova lite nu.


Blyg

Jag har i hela mitt liv fått skämmas för att jag är blyg och inte pratar hela tiden. Jag vet det, det gör jag. Folk har ändå alltid klagat på det. Jag pratar nästan aldrig i en grupp men jag pratar mer när jag umgås med en eller två personer vid ett tillfälle.

Men så vid en utvärdering i basgruppen förra terminen sa nog min handledare något jag inte väntat mig. Hon sa att jag ofta var tyst men att hon såg att jag lyssnade och tog till mig det som sades en bra egenskap för en blivande sjuksköterska. Då kände jag att sjuksköterska verkligen var det jag ville bli och passade som. Äntligen någon som fattade att jag var en lyssnare och inte en babblare.

Tänk om alla var babblare och ingen lyssnade? Den frågan har jag undrat över många gånger.

Något som verkligen har stört mig under alla år är folk som alltid ska klaga över min tysthet när de själva är minst lika tysta. Jag skulle aldrig någonsin klaga på en som inte prata så mycket för att jag själv tycker det är svårt ibland.

Jag skäms inte lika mycket nu. Jag vet ju att jag är en lyssnare. Skit på er säger jag till de som alltid ska klaga på saker hos folk hej vilt.

Min lilla älsklingsNour! Hon ska aldrig behöva skämmas för några egenskaper. Jag hoppas bara att jag kan hjälpa henne utveckla de saker hon är bra på.


Header

Fixat och trixat med en ny header ikväll (istället för att sova...) Tyckte den blev rätt så bra?

Bilder


snorNour :(

Lilla Nouris är sjuk. Kanske därför hon varit så gnällig på sistone. Var och köpte näsdroppar förut idag. Köpte både avsvällande och saltlösning. Hoppas att hon tycker det hjälper. Hon var jättetrött och gnällig ikväll så hon har legat bredvid mig sen klockan sju och typ tuttat hela tiden. Inte så bra att hon lär sig det men man vill ju bara att hon ska slappna av och sova lite. Bytte till sovkläder och la henne i sovrummet nyss så nu ligger pappan och hon och lyssnar på rockabyebaby på spotify. Hon somnar när jag sjunger Trollmors vaggvisa men Tommy gillar inte riktigt att sjunga för henne. Men jag vill ha en lite paus från bebisar så han får göra som han vill. Skönt att det är helg iallafall, så man kan väcka pappan utan känna sig dum. Jag måste ju få sova någongång med. Sovandet har inte varit lätt dom senaste dagarna. När alla andra somnat ligger jag vaken och somnar drömmer jag mardrömmar. Men det väl för att jag är för trött helt enkelt, så att jag inte kan slappna av. Nour och jag åkte ner på stan idag eftersom vi behövde näsdroppar. Barnbidraget kom idag med så köpte ett par varma sköna raggsockar och sen en prasselbok som hon definitivt gillade! Jag fick faktiskt en tunika som jag funderar på att ha på julafton eller nyår eller båda. Har laddat ner den roliga appen Instagram, skitkul att ta kort och lägga upp där. Kolla in vetja; martinaskold.

Min sötis!


Bad

Nu äntligen har jag fått mitt microsim! IPhonen är helt underbar! Skönt att ha en fungerande telefon.

Idag kom lite kläder jag köpt till Nour i julklapp. De var jättefina allihop. Har börjat titta lite på vad hon ska ha på sig på jul och nyår men har inte hittat något än.

Börjar bli trött på gnällnätterna. Det tär på en att bli väckt hela tiden. Hoppas de blir bättre snart! Känns som jag försökt med det mesta.

Idag tog Nouris och jag vårt veckobad. Att bada henne oftare känns onödigt. Så små blir ju knappast smutsiga. Tvättar gör jag med vanlig kallpressad rapsolja. Har även olja i hårbotten med för att mjuka upp skorvet. Det tvättar jag bort med naturligt schampo utan kemikalier. Vi plaskade runt lite i badkaret. Hon gillar inte att få vatten i öronen så försöker vänja henne vid det.

Vi har inte gjort så mycket den här veckan. Är tråkigt att sitta hemma hela dagarna så nästa vecka får jag försöka att hitta på lite mer. Öppna förskola på måndag och babysim på tisdag är inplanerat i allafall.

Guuud vad trött jag är.............


Klappar och smakportioner

Idag har Nour och jag tagit en promenad till Ekholmens centrum och köpa en sötpotatis till att göra mat till lilla nissen. Kokade en stor sötpotatis och en morot och sen kryddade med lite persilja sen körde jag det i matberedaren med lite rapsolja. Moset blev helt perfekt och Nouris gillade det jättemycket. Svalde duktigt! Su nu har jag fryst in 8 smakportioner och sen ställt en i kylen tills imorgon.

Nour börjar bli väldigt trött. Idag har hon inte sovit så mycket och inte så tätt inpå läggdags så jag hoppas verkligen att den här natten blir bättre. Sen hoppas jag på att hon vill sova längre än till klockan 6 imorgon bitti. Hoppas!

Nour har iaf önskat sig en babyvakt av morfar och en åkpåse av mormor. Jag önskar mig en slickepott, både en stor och liten och en muffinsform. Lite andra bra bakgrejer vill jag gärna ha med. Får hoppas på att dom som ska köpa klappar till mig läser min blogg:) Men man måste ju skriva ner det någonstans eftersom man bara glömmer bort det annars!

Nej nu skriker lilla gnällis här så blir väl att försöka lägga henne nu. Väldigt tidigt för henne, men får hålla tummarna att det går så kanske jag hinner läsa lite i min bok. Just de två böcker är det som jag gärna vill ha med. Tigermamman av K. Janouch och Martina Hags nya  som heter någonting missångerträsk? Eller hur det va?!

Öppna förskolan

Idag har Nour och jag varit på öppna förskolan Myran i Ekholmen där vi går på bvc. Lilla fisen gillar det mycket. Många roliga mammor och bebisar att titta på. Sen blev hon så trött och sov jättelänge. Lite för länge för nu ikväll har det inte varit så roligt med nattningen. Men det blir så när man vill hinna med massa saker. Är hon vaken kräver hon ju oftast uppmärksamhet. Så imorrn ska vi försöka att sova lite tidigare på dagen.

Nour har blivit mer gnällig på nätterna. Som nyfödd var hon ju hur bra som helst:) Men var ju tvungen att väcka henne för matning så hon gick upp i vikt. Lagom till när jag inte behövde väcka henne på natten om hon inte ville börja hon vakna själv. Typiskt! Men hennes gnällnätter går väl över dom med. Lite jobbigt bara när man inte riktigt vet vad man gör på nätterna för att man själv är så trött. Kommer inte ihåg hur många gånger hon ätit och glömmer lägga tillbaka henne i sin egen säng...

Gissa vad jag fick hem idag?! Min finfina iPhone :) Dock inget microsim. Surt! Så får vänta några till dagar innan jag kan använda den. Vill nu! Måste köpa lite skyddsplast till den bara. Jag är ju bäst på att repa och sabba saker.



Jag med finfin mage när den var lagom stor!

Farsdag

Nour och jag har varit och hälsat på morfar idag på farsdag. Jag hade fixat två kort med ramar till honom. Ett på Nour och jag och sen ett på pappa och jag från när vi var på Cypern för längelänge sen! Hade även fixat kort till Tommy. Så nu vill jag få upp tavellisten i sovrummet och fylla det med kort.

Jag tycker det är så roligt med bilder och kort. Nu har jag ju äntligen fått ut alla bilder från den gamla hårddisken. Jag älskar alla mina kort. Är väl lite som mormor hon gillade att fotografera lika mycket som jag. Jag vill spara alla kort jag tagit, samtidigt som det känns väldigt konstigt att ha många bilder på min förra pojkvän nu när jag har min Tommy. Även om exet inte är en del av mitt liv nu var han ju det för en lång tid. Hur gör man? Man kan ju inte radera sitt gamla liv för man har ett nytt liv med en annan människa. Jag är såklart glad för den tiden jag hade med exet även om det inte var menigen att vi skulle ha framtiden ihop. Framtiden är med Tommy och Nour, dom bästa jag vet i hela hela världen.Bilderna får ligga på min hårddisk som en påminnelse om gamla tiden och vad som lett fram till var jag är idag. Det är baktiden som leder till framtiden och jag tror att allt hänger ihop. Allt ha nog sin mening. Även om man mått kasst så har det ändå gjort mig till den jag är. Och jag är glad för den jag är och var jag är i livet just nu. Jag är precis rätt. Det är just här som det var meningen att jag skulle vara. Men det visste man inte när det var som mörkast. Jag hade ingen aning om att min framtid skulle vara med Tommy. Vi kände ju varandra. Men så bara helt plötsligt så fattade jag att det var med honom jag skulle vara. Och jag är så glad att jag fattade. Du och jag är föralltid sammankopplade. Du och jag, älskling. Och du är världens bästa pappa. Nour ska vara glad att du finns.  

Världens bästa pappa

Idag har Nour gett pappa fars-dag present. Två kort i ramar fick han. Fast pappan själv fick åka köpa frallor och jag passa barnet.  


Mina söta fisar!

Ska ta mig en tur till Åtvid sen för att hälsa på min pappa. Lilla Nour ligger bredvid, hon har precis ätit risgröt med en klick blåbär på. Så nu är hon blå i hela ansiktet, haha.

Tjockismat!

Tommy är och handlar pommes och olja. Vi ska tjocka oss med friterat idag. Har dammat av fritösen. Sist den användes var när jag gick i ettan på gymnasiet. Länge sen!

Nej nu skriker lilla fisen som besatt. Hungrig som vanligt!

Äntligen fredag :)

Lilla fisen har nu hittat sina fossingar ordentligt! Haha, riktigt söt är hon när hon rullar ihop sig till en boll och tar tag i stortårna. Ikväll har vi varit en sväng på tornby. Fast vi hittade inget förutom dricka och paj till Tommy. Har börjat fundera på julklappar med. Man får va lite påhittig när man är fattig som jag. Det behöver inte vara dyra klappar om hittar på någor bra. Och så får man jämföra lite, ofta är saker billigare på nätet. Men man vill ändå gärna klämma och känna innan man köper så då är det ju bara att titta i affärerna och sen klicka hem det när man sitter vid datorn.

Än så länge har jag inte kommit på så mycket lilla Nour önskar sig men en babyvakt skulle vara hur bra som helst. Slipper man titta till henne hela tiden om hon ligger ute i vagnen eller sen när hon blir lite äldre och sover i bilen är det superbra att ha. Även när vi är hos mamma eftersom hon har två våningar och ibland hör man inte direkt. Just nu har hon storlek 68 så det blir kläder i nästa steg dvs 74. Nouris är riktigt stor! Känns inte som om man kommer ihåg när hon var nyfödd och mini, fast jag tyckte aldrig hon var så jätteliten eftersom kläderna sätt så bra redan från början. 56 var inte alls stort och 50 satt riktigt slimmat:) Lite leksaker vill hon väl också ha. Är så roligt nu när hon börjar leka med saker, titta, känna och smaka på allt.

Försöker natta lillan nu. Men hon har nog inte somnat än. Hör henne ibland inne i sovrummet. Förhoppningsvis slappnar hon av och ger upp snart och somnar. Hon va riktigt trött. Blev lite senare än vanligt eftersom vi va iväg annars brukar hon lägga sig runt åtta. Tycker hon får somna nu så mamman och pappan får lite mys såhär på fredagen!


Discofredag!

Brämhults äpple-päron! Mums säger jag bara. Sitter och väntar på att sötisTompa ska komma hem. Han tyckte vi skulle åka ner på stan idag efter jobbet, och det tackar jag ju inte nej till! Nouris ligger bredvid mig och gurglar. Idag har hon varit en bra fis! Vi har haft lite disco här hemma. Kan ju hoppas att hon inte blir tondöv som jag när hon växer upp. Så det bara lyssna på allt möjligt så får vi se vad hon gillar för musik, om pappan får välja så blir det Metallica. Men jag tror inte hon gillar långhåriga gubbar, haha!

Längtar faktiskt lite till jul. Har aldrig gillat den förut men det blir en helt annan sak med en liten fis! Vi kommer fira med mamma och bror och Charlie. Nour har hittat en jättebra julklapp till Charlie! Får se om vi kommer se Tommys familj något. Man vet inte riktigt med dom ibland. Lite luriga sådär. Fast Nour måste ju såklart ge sina klappar till dom med. Till lilla kussen Alexander, får hoppas att han växt ur koliken då. Han närmar sig ju 3 månader iallafall.

Åh mina lilla fis ligger och skrattar åt mig! Hon är så himla go. Extra söt med hamsterkinder.




Babymassage

Måste bli bättre på att ge fisen massage varje dag. Man vet själv hur skönt det är med lite massage. Har gått på en minikurs på tre gånger på familjecentralen här i Ekholmen. Så man har fått lära sig grunderna. Fick lära lite tips om bebisarna har ont i magen. Vi har ju haft sån tur med Nour, att hon inte varit skrikig alls. Förutom nu på senare tid då hon varit lite svårare än vanligt, men man kan ju inte ha tur hela tiden.

Ett tips vid massage är att använda en vanlig vegetabilisk olja typ kallpressad rapsolja eller olivolja. "Färdiga" babyoljor man köper innehåller nästan alltid mineraloljor (parafiner, vaselin) som inte är naturliga (restprodukter vid förbränning av råolja, äckligt att ha det på huden!) och därför inte går in i huden utan lägger sig som en hinna utanpå huden. Vegetabliska oljor däremot tas upp och går in huden och återfuktar. Mineraloljor gör bara att huden blir torrare eftersom de lägger sig som ett lock och inte alls återfuktar huden, vad än alla korkade reklamer på tv:n säger. Det är därför man väldigt ofta blir beronde av till exempel lypsyl. Man måste ständigt ha det på läpparna för att det inte ska kännas torra. Inget bra alls! Försvarets hudsalva däremot är helt naturlig är superbra!



Fräching! Fy vad stor magen va! Helt sjukt.

Gnällis

Idag har lillfisen varit riktigt gnällig och jobbig. Nu sover hon en stund, skönt det! Man blir ju så frusterad tillslut när man inte vet vad hon vill eller om hon har ont någonstans. Det går inte direkt fråga vad som är problemet. Skulle faktiskt vara rätt så bra om de kunde prata redan! Pappan ligger och snarkar i soffan. Han är fortfarande sjuking. Min stackars lilla Tompa!

Rulla från rygg till mage har Nour kunnat ett tag men nu gör hon det mest hella tiden. Babygymmet är inte heller lika kul som förut förutom benen på ställningen då som hon ligger och snuttar på och flyttar runt och ställer den nästan på sig hela tiden. Bäst att titta till henne det lilla busfröt!

Vi har hunnit med att ta en simtur i badkaret idag med. Nour tycker inte lika mycket om att flyta på rygg längre eftersom det kommer vatten i öronen. Då blir hon som en liten boll och då får hon syn på fötterna! Haha



Där var fisen inte stor! Sjuk vad tiden går och va snabbt de växer!

Nattbild



Pappa och jag på cypen 1989


Nattuggla

Sitter och ugglar framför datorn. Kommer nog va rätt så trött imorgon men det är svårt att gå och lägga sig när man inte är så trött. Saknar lite att jobba eftersom man blir så härligt trött då, nu är man bara trött i huvudet óch inte i kroppen. Svårt att komma till ro då.

Varit ett tag på stan idag. Träffa söta Hanna och hjälpte henne med overallsbestyr. Sen käka jag mat med mamma och lilla Nour fick en bitring av henne. Den gillar hon! Tror nog det någon tand på g eftersom hon pruttar med munnen hela tiden och har varit lite mer gnällig än vanligt, även om hon fortfarande är typ världens bästa bebis. Snäll, glad och nöjd mest hela tiden. Tommy och jag har haft tur!

Men ska väl gå in till mina älsklingar och krypa ner i sängen. Hoppas att Nour sover bra i natt. Det har varit lite si och så med det på senaste tiden. Glömmer bort vad jag gör på natten och hur många gånger hon ätit. Men igår natt kom jag faktiskt ihåg att lägga tillbaka henne i sin egen säng!


Tv-nörden Nour!


Babysim

Idag ska Nour och jag gå och simma lite med Keily och Linda. Två andra tjejer med bebisar som Linda känner ska också med och vi ska fika lite efteråt. Bara jag hinner gå förbi affären och köpa något att fika på.

Just nu sover lilla fisen i soffan. Dom är så söta när dom sover! Nour har blivit så duktigt på att ta tag i saker. Tar alla saker man ger henne och smakar lite på. Drar ut sin napp också för att titta på. Äta går bättre och bättre med. Äter ungefär en halv färdig barnmatsburk. Med lite borträknat för allt kladd som blir. Helst ska hon hålla i skeden själv! Ska börja göra egen barnmat till henne. Men nu i början har hon fått färdig så hon har fått testa de olika smakerna, potatis och palsternacka var först ut sen har hon testat morot, palsternacka och morot. Sen har jag köpt en med majs också. Bäst gilla hon den med bara morot. Ska bli roligt att ge henne lite fruktmos sen när hon kan äta lite mer av grönsakerna. Blåbär, banan och mango. Men det är bäst att vänta lite med det så hon vänjer sig lite vid det andra först.

En helt vanlig torsdag, igen! Snart helg!

Lämnade in men gamla dator och nu ringde de nyss att det inte gick att rädda den. Fast det visste vi ju redan. Bad dom göra en backup på det som fanns på hårddisken. Och för den kollen och backupen kosta det typ 1000 jävla kronor. Känns väldigt störigt. Är nog första och sista gången jag lämnar in en dator iallafall. 

Jag är så fruktansvärt trött. Ammningen går inte lika bra som förut och det funkar inte alls ibland. De gör att Nouris vaknar massa gånger på natten och jag är lika trött att lägga tillbaka henne varje gång. Vi har nog gjort något för hon somnar inte lika lätt som förut heller. Även om man är två att ta hand om sitt barn känns det ibland som att det är jag som har likosm ansvaret för henne eftersom T jobbar. Ibland vill man bara ha lite ledigt och slippa tänka på allt man ska hålla reda på. Det är inte så att jag behöver så mycket mer egentid bara att någon annan tog ansvaret för när blöjor behöver bytas och när hon är hungrig eller när hon ska sova, bada, ja allt som man måste ha i huvudet. Förstår inte hur dom som är enstamstående klarar av att ta hand om ett eller flera barn själv.

Så lite ledigt i ansvarsbiten skulle jag verkligen behöva. Lek och gosbiten vill man ju aldrig byta bort! Lillfisen har börjat prutta med munnen, hela tiden! Slemmet bara flyger. Var alldeles blöt när jag vakna och hade sovit bredvid henne. Haha! Det låter så himla roligt! En annan sak som hon gillar är "Prästens lilla kråka". När vi gör den får man världens smile tillbaka. Världens sötaste NOUR<3

T ska göra en tatuering med Nours namn. Försöker hjälpa honom med en snygg design. Himla skönt med Photoshop och en Wacoom då. Han vill ha någon gammal engelsk stil på bokstäverna och jag hitta dom här snygga idag.



Min tatuering vet jag redan hur den ska se ut. Frågan är ju bara när jag ska våga göra den. Fast jag antar att om jag klarar av att föda barn birde jag kunna klara av att gör en tatuering!


Onsdag, igen!

Redan mittiveckan igen. Dags att fundera på vad man ska göra i helgen igen! De ju alltid roligt att komma iväg lite på helgerna. Jag hinner dock inte bli så utvilad om man sover borta eftersom Nouris blir så tuttig och måste typ tutta hela natten om man sover någon annanstans än hemma.

Nu har jag beställt hem en ny telefon. Bara att vänta då. Lånar just nu Tommys gamla med en spräckt högtalare, lite halvstörigt sådär när man pratar i den... Sen är det ju lite lurigt när man inte har några nummer kvar. Man får likosm fråga vem det är. Typ : "Hej, vill du ses idag?" "Hej, javisst! Eh förresten, vem är det?" Haha

Ska göra mig klar för att åka ner på stan och luncha med en kompis från universitetet idag. Får hoppas att lillfisen är trött och vill sova när vi ska äta bara! Hoppashoppas :)



Min fis och jag!

Lite bilder



Min underbara lilla älskling Nour, bara en timme gammal!



Min lilla dreggelpelle :)



Jag och Nour, dagen vi tog kortet till tidningen

November

Min lilla Nour är redan mer än fyra månader. Veckorna bara rullar på känns det som!

Nouris har börjat smaka mat. Risgröt och potatis&palsternackspuré har hon testat hittills. Idag gick det jättebra och hon har fattat galoppen med att svälja. De var lite krångligt i början även om det verkade som hon gillade det. Ska bli skönt att såsmåningom byta ut ett eller två mål om dagen. Helamma börjar bli riktigt tråkigt!

En ny dator har jag lyckas fixa också så att nu kommer jag kunna blogga lite mera. Fixade även photoshop element 10, så ska försöka börja med lite redigering igen. Om jag nu kommer ihåg något. En ny mobil är beställd också, lyckades ju slåbildörren i den förra. Inte så lyckat...

RSS 2.0